Paylaş |
|
Tweet |
Köpek besleyen herkesin, köpeklerinden ayrılmak zorunda kaldıklarında köpeklerini teslim edecek güvenli bir pansiyona ihtiyaç duymaktadırlar. Köpek pansiyonuna bıraktıkları köpeklerini teslim almaya geldiklerinde, köpeklerini pansiyona teslim ettikleri şekilde mutlu, neşeli, huzurlu ve sağlıkları yerinde olarak teslim almayı istemektedirler. Köpeklerin kendilerini kendi evlerindeki gibi hissetmelerini, devamlı tüketmiş oldukları mamaları yiyerek sindirim sistemlerini rahatsız etmeden, mutlu ve huzurlu bir ev ortamı oluşturularak köpek sahiplerinin de içleri rahat ederek köpeklerinizi bırakabileceğiniz köpek pansiyonları 7 gün boyunca hizmet vermektedir.
Köpek Pansiyonlarının Fiziki Koşulları
Köpek pansiyonların da yaklaşık 60 – 70 köpek barındırılmaktadır. Kenneleri ise yaklaşık 7 metrakarelik alanlardan meydana gelmektedir. Evin içerisin de yaşayan köpekler için kapalı ve soğuk olmayan kennellerde kalmaktadırlar. Açık bir alanda barındırılan köpekler için de üstü açık dolaşabilecekleri yaşam alanlarından meydana gelmektedir.
Köpek Pansiyonlarının ve Konaklayan Köpeklerin Bakımı
Köpek pansiyonlarında bulunan kenneller işinde uzmanlaşan veteriner hekimler tarafından düzenli olarak dezenfekte işlemlerinden geçirilmektedir. Ayrıca köpek pansiyonlarında hizmetliler ve pansiyon görevlileri tarafından köpekler devamlı izlenmekte ve köpeklerin her hangi bir ihtiyacı tespit edildiğinde müdahale edilmektedir.
Köpek Pansiyonlarında Köpek Giriş İşlemleri Nelerdir?
Köpek pansiyonlarına teslim edilen köpekler ilk önce köpeğin vücudunun bir yerinde yara, mantar ya da tüy dökülmesi gibi sağlık problemleri var mı yok mu diye bakılmaktadır. Bu kontroller yapıldıktan sonra köpeklerin aşılarının tam yapılıp yapılmadığı ve kiloları tartılıp sonra adları ve diğer gerekli bilgilerinin yazılı olduğu tabelalar ile beraber kennellarına yerleştirilirler. Köpek tekrar sahibine iade edilirken de aynı işlemler yapılarak, köpeğin göz ve kulak temizlikleri yapılıp, ihtiyaç var ise tırnakları kısaltılır ve hazır bir şekilde sahibine teslim edilmektedir.
Köpekler, köpek pansiyonuna verilerken pansiyon görevlilerine köpeğin evde kullanmış olduğu ilaç, vitamin ya da besin takviyeleri söylenip görevliye teslim edilir. Bu sayede köpekleriniz evde bakıldığı gibi pansiyonda da kalırken ihtiyaçları ve zorunlu besinlerinden yoksun kalmamaktadırlar. Köpekler teslim edilirken, sahibine ve köpeğine ait bilgilerin olduğu detaylı bir evrak hazırlanılarak köpeğin her türlü gereksinimleri eksiksiz olarak yerine getirmektedir.
Köpek pansiyonların da 3 çeşit pansiyon çeşidi bulunmaktadır. Bunlar;
– Küçük tür köpekleriniz ve kedileriniz için ev pansiyonu
– Bütün türler için kısa süreli pansiyon
– Bütün türler için uzun süreli pansiyon
Köpek pansiyonu görevlilerine söylemeniz takdirinde köpeğiniz pansiyon görevlileri tarafından ücretli olarak tras, özel yıkama ve rötuş işlemleri köpeğinize uygulanmaktadır.
Köpek Pansiyonlarının Ulaşım Koşulları Nasıldır?
Köpek pansiyonlarına teslim edeceğiniz köpeklerinizi kendiniz götürebilir ayrıca köpek pansiyonlarının servis hizmetlerinden de ücretli ya da ücretsiz olarak köpeklerinizi evinizden teslim alınmaktadır. Aynı şekilde köpekleriniz sizlere geri verilerken de aynı hizmetlerden faydalanmanız sağlamaktadır.
Köpek Pansiyonunda Konaklayan Köpeklerin Aşıları Nasıl Olmalıdır?
Pansiyona bırakılacak köpeğinizin aşılarının eksiksiz olması hem kendi köpeğinizin, hem de köpek pansiyonunda barındırılan diğer başka köpeklerin sağlıklarının etkilenmemesi için bazı kriterler bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;
-Köpek köpek pansiyonuna teslim edilirken mutlaka yanında aşı karnesinin de getirilmesi gerekmektedir.
-1 Yaşını aşmamış köpeklerde Bronchine, Corona ve Karma aşılarının 2 dozunun ve Kuduz aşısının yapılarak pansiyona teslim edilmesi gerekmektedir.
-1 Yaşını doldurmuş olan köpeklerinde Corona, Bronchine, Karma ve Kuduz gibi aşılarının senelik yenilenmesinin düzenli olarak yapılmış olmalıdır.
-Aynı şekil de köpek sahipleri içinde önemli olan iç ve dış parazit aşılarının mutlaka düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.
-Diğer çok mühim bir konu ise köpeğinizin başlıca bulaşıcı Deri Hastalığı ( Mantar, Uyuz ) gibi sağlık sorunları bulunan köpeklerinizin köpek pansiyonunda barındırlma ihtiyacı durumunda , köpeğinizin kullandığı ilaçların özel olarak köpek pansiyonuna söylenmesi gerekmektedir. Bu sayede hem kendi köpeğinizin sağlığı hemde pansiyonda barındırılan diğer köpeklerin sağlığı güvence altına alınmaktadır.
Sultangazi Köpek Pansiyonu nerdedir, ülkemizin pek çok ilinde ve ilçesinde köpek pansiyonları kurulmakta ve işletilmektedir. Önemli olan profesyonel bir kadroya sahip ve tecrübe sahibi köpek pansiyonlarının seçilmesidir.